
Vyzkoušeli jsme medové pomazánky s kakaem bez cukru a lepku. Jsou boží!

Zážitek nemusí být spojený jen s kulturou nebo výletem, to víme! Zážitek může zcela určitě být spojený s jídlem, s dobrým jídlem. Prostě gurmánský zážitek 😀 No jo vlastně! Food blogerka Gábi, autorka knížky Recepty dětem a máma dvou dětí, pro nás otestovala Medové pomazánky s kakaem bez cukru i lepku z produkce Greek market. Její recept na špaldové palačinky musíte vyzkoušet!
Mňam! Ukažte mi nabídku medo-čoko pomazánek
Neznám dítě, které by rádo nemlsalo. A neznám mámu, která by nebyla ráda za to, kdyby děti mlsaly alespoň trochu zdravě. Takže mám dobrou zprávu pro oba tábory! The Bee Bros dostane svojí chutí každé dítě a my mámy můžeme být klidné, protože jde o dobrotu, která do skleničky pustila jen samé kvalitní suroviny. Jen pozor! Jsou tak dobré, že budete děti muset prosit, aby se s vámi podělily. 🙂
Základní verze je čistě jen z medu a kakaa. Další dvě mají ještě jako přídavek přírodní ovoce – banán a jahodu. Jinak si můžete být jistí, že tyto pomazánky jsou BEZ:
- cukru
- lepku
- laktózy
- ořechů
- konzervačních látek
- palmového oleje
Co obsahují podobné konzumní pomazánky? Palmový olej, spoustu cukru, odstředěné mléko, hromadu konzervačních látek a podobně.
Příchuť banánu a jahody – bude to dobré?
Si pište, že bude! Já sama nejsem zrovna příznivce ochucených mlék, jogurtů, čokolád… Ve většině případů je to totiž uměle navoněné a chuť také není zrovna nejlepší. Proto se takovým věcem snažím vyhýbat. Každopádně abych také otestovala i další dvě varianty, tak mi nezbylo nic jiného než rozdělat i je. Jenže jak panovaly na začátku obavy, tak pak přišlo nadšení.
Jahodová i banánová varianta The Bee Bres mě mile překvapily. A to dokonce natolik, že tu banánovou hodnotím jako nejchutnější. Ze všech příchutí má nejvyváženější chuť a je nejméně sladká. Hned jak otevřete víčko, tak ucítíte krásnou vůni právě banánů a rozhodně není umělá.
U jahodové skleničky je to podobné, a i když by na mém žebříčku skončila z těchto tří na posledním místě, i tak ji hodnotím jako povedenou.

Kam s pomazánkou?
- jen tak na pečivo
- na palačinky a lívance
- do bílého jogurtu a tvarohu
- na koláče
- do pohárů
- do smoothie
- do sušenek
- do nepečených kuliček
- do vánočního cukroví
Obecně ale doporučuji volit spíše variantu bez pečení a vaření, aby se zbytečně nepřišlo o hodnotné látky. Takže za mě vede varianta na palačinky a lívance. 🙂 Do receptu jsem nakonec ale jednu lžičku použila.
Recept na špaldové palačinky s The Bee Bres
Ingredience
- 250 g špaldové mouky hladce mleté
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 1 zarovnaná kávová lžička pomazánky The Bee Bres
- špetka soli
- tuk na pánev
Postup přípravy
V míse vyšleháme metličkou mléko, vejce, The Bee Bres a špetku soli. Pak postupně zamícháváme mouku tak, aby v těstě nebyly hrudky. Mícháme, dokud není těsto hladké. Pak odstavíme na 30 minut do chladna.
Rozehřejeme si pánev, potřeme ji kouskem másla nebo olejem a smažíme palačinky z obou stran.
Při podávání můžeme palačinky pokapat libovolnou příchutí The Bee Bres a přidáme ještě sezónní ovoce.
Co se mi líbí:
- Složení – žádná surovina není navíc
- Chuť – nejvíc banánová příchuť
- Velikost balení – 300 g je tak akorát, abyste balení spotřebovali během několika dnů
- Příběh pomazánek – i když jsou až z Řecka
- Etikety – spojení právě s příběhem, kdy začali vyrábět tyto pomazánky rodiče pro svoje dva syny
- Skleničky – až dojíte pomazánky, můžete odlepit etiketu a použít je třeba na marmelády nebo na svíčky jako dekoraci
Jediné, co bych vytkla, tak u základní varianty bych volila méně medu a více kakaa, aby byla pomazánka krapet méně sladká.
Jak se vám článek líbil?