
Recept na domácí bazalkové pesto. Zvládnete ho připravit během 5 minut
Těstoviny s pestem jsou to nejsnadnější jídlo, jaké v italské kuchyni existuje. Skvěle tak chutnají linguine, farfalle nebo například gnocchi. Že ale máte chuť si bazalkové pesto neboli pesto genovese vyčarovat sami? Tak pojďte na to. Je to tak snadné a rychlé stejně jako mávnutí kouzelným proutkem.
Přerostla vám bazalka? Domácí pesto je nejlepší způsob, jak ji zpracovat.
Recept na domácí bazalkové pesto alias pesto genovese
Bylo by jistě krásné, kdybyste doma vyhrabali starý hmoždíř a všechno pěkně zpracovali ručně. Ovšem pokud chcete mít pesto rychle a bez námahy, sáhněte po obyčejném tyčáku. Bohatě na všechnu práci stačí.
Ingredience:
- 50 g listů bazalky
- 1 stroužek česneku
- 15 g piniových oříšků
- 70 g sýra parmigiano reggiano (může být i levnější grana padano)
- 30 g sýra pecorino
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- Špetka mořské soli
Piniové oříšky smíchejte klidně i s kešu. Ale určitě je nevynechejte.
Postup:
- Nejprve nalijte do nádobky olej a až poté vložte lístky bazalky. Promixujte obojí na zelenou kaši.
- Přidejte oříšky, česnek, promixujte.
- Přisypávejte a mixujte také sýr a na závěr dle chuti dosolte.
Jak se vám článek líbil?