Tempeh pochází z Indonésie, kde patří ke každodenní potravě.
Je vysoce ceněn zejména pro svoji dobrou chuť, všestranné použití a vysoký obsah bílkovin. Může být cizrnový, fazolový či rýžový
sýr.
Tempeh může být čerstvý, chlazený i sterilovaný. Hodí se do guláše
nebo jej lze nakrájet na plátky a osmahnout do zlatohněda. Svojí chutí a konzistencí připomíná kuře, chutný telecí plátek nebo rybí filet. Jeho
příjemně čerstvé, lehce nasládlé aroma je podobné ořechům, sýru nebo houbám.
Jde o znovuzavedení další tradiční výroby potravin do denního
života, aniž bychom museli cokoliv shánět nebo přeplácet ve speciálních obchodech.
Ota
a Petra Reissovi jako jediní v Evropě poskytují ucelenou výuku
minimálně 20 druhů sýrů tempeh. Součástí kurzu je i nabídka starterů
a pomůcek pro jeho rychlou přípravu. Nemusíte cestovat do Japonska či
Indonésie, stačí navštívit blízkou Plzeň.
Co se během kurzu naučíte a dozvíte?
Opravy nedostatků v tradičních receptech.
Rychlou přípravu díky nejmodernější technice.
Variabilitu živin tradičních rostlinných sýrů.
Ochutnávky tempehu – sojového, hrachového, fazolového, rýžového
nebo různých tempehových placiček, kuliček, kávy či různých
směsí.
Výrobu za minimální cenu a maximální kvalitu (výroba se blíží ceně
luštěniny)
Možnost odvézt si z kurzu kompletní příslušenství pro rychlou
přípravu