Voucher vyměníte za zboží přímo na prodejně, předchozí rezervace není třeba.
Platí pouze pro osobní odběr na prodejně Cheesy Market v Pardubicích.
329 Kč −30 % 229 Kč
329 Kč −30 % 229 Kč
Ukončeno
Místo kostlivců ve skříni si pořiďte parmezán do lednice.
Zamiřte do pardubické prodejny Cheesy Market a vyměňte zde voucher za lahodný půlkilový parmezán Parmigiano Reggiano.
Italský sýr Parmigiano Reggiano
Pravý italský parmezán je oblíbenou delikatesou, kterou můžete mlsat jen tak nebo ji použít k dochucení pokrmů.
Sýr Parmigiano Reggiano zraje minimálně dva roky a je to sýr nejvyšší kvality, opatřený ochrannou známkou. Dlouhá doba zrání vytváří jedinečnou strukturu a chuť sýru.
Jménem Parmigiano Reggiano se smí nazývat jen pravý parmezán z italské oblasti Parma v kraji Emilia Romagna. Na znamení svého původu má sýr vypálenou originální pečeť na vnějším obvodu bochníku.
Tradice výroby tohoto charakteristicky žlutého sýra s tvrdou, jedlou hladkou slupkou sahá až do 13. století. Parmezán se vyrábí z co nejčerstvějšího nepasterovaného kravského mléka, jehož kvalita je hlavním parametrem, který ovlivňuje chuť sýru.
Na výrobu 1 kilogramu parmezánu je zapotřebí cca 16 litrů částečně odtučněného mléka, proto sýr patří k těm dražším. Zároveň se však pyšní vysokým obsahem ušlechtilých a snadno stravitelných bílkovin a pro tělo snadno vstřebatelného vápníku a fosforu. Parmazán má také nízký obsah tuku v sušině - pouze cca 30 %. Italové tvrdí, že sýr je hned po mateřském mléce tou nejideálnější potravinou pro kojence od 5. do 6. měsíce.
Parmezán pochází z rodinné italské farmy Fiandino, která se specializuje na výrobu másla a sýrů. Při výrobě se používá mléko z vlastních chovů, a tím si výrobky udržují stálou chuť a kvalitu. Nyní farmu a mlékárnu vede již čtvrtá generace rodiny Fiandino, která úzkostlivě dodržuje tradiční receptury a původní zpracování.
Zakoupené a ukrojené kusy sýru zkonzumujte do 30–45 dnů. Doporučujeme sýr uchovávat v chladu.