Před návštěvou indické restaurace se doporučuje vypěstovat hlad velký jako Indický oceán. Hlad jako vlk, který se v Čechách nosí od časů Červené Karkulky, je totiž na tolik dobrot krátký.
Tajemná a vždy překvapující indická kuchyně se vám poodhalí v restauraci Taj Mahal v Ústí nad Labem. Se slevou 50 % ve DVOU probádáte jednu z nejoriginálnějších světových kuchyní a dopřejete si předkrm, hlavní chod i dezert z dílny rodilého Inda.
Romantickou večeří v Taj Mahal určitě nešlápnete vedle, vždyť restaurace byla v letech 2005 a 2008 oceněna porotou mezinárodního gastronomického festivalu v Českých Budějovicích, a to v prestižní kategorii Nejlepší kuchař.
Předkrm budete vybírat ze dvou variant, hlavní chod ze šesti variant a čeká na vás i dezert podle originální indické receptury. Kombinace jsou libovolné. Podávat se budou vybrané lahůdky s masem i ty bezmasé pro vegetariány.
Vyberte si indické menu pro DVA:
PŘEDKRM:
- Vegetarian Pakora – smažená zelenina
- Onion Bhaji – smažená obalovaná cibule
HLAVNÍ CHOD (S MASEM):
- Chicken Palak – kuřecí kostky s indickým špenátem
- Chicken Curry – kuřecí kari
- Chicken Madras – kuřecí kostky s omáčkou kadai
HLAVNÍ CHOD (VEGETARIÁNSKÝ):
- Malai Kofta – opečené mleté bramborové kuličky se sýrem, oříšky a jemnou omáčkou
- Mushroom Masala – houby s ostrou omáčkou
- Dal Makhni – indická čočka
PŘÍLOHA:
- Plain Rice – indická rýže
- Tandoori Protha – indická národní placka
DEZERT:
- Gulab Jamun – kulička z tvarohového těsta ve sladkém sirupu
Jídla v restauraci Taj Mahal vaří rodilý Ind, pocházející z rodiny, kde se kuchařské umění a tajemství přípravy pokrmů přechází z otce na syna. Využívá poctivé suroviny, často dovezené z Indie. Ochutnat budete moci pravé indické placky upečené v originální tandoori peci, která byla do restaurace dopravena z Indie lodí.
Vám stačí, když místo lodi usednete za volant svého auta nebo se vydáte pěšky směrem k OD Fórum, odkud je to do restaurace jen pár kroků. Vaše smysly rozdováděné pestrostí a rozmanitostí chutí a koření nebude rušit ani cigaretový dým. Kuřáci zde totiž mají oddělený prostor.