Pokud vás již omrzely pražské gastrocelebrity, vypněte televizi a vyrazte do ostravských ulic. V blízkosti Komorní scény Aréna a na dohled od Fakulty umění Ostravské univerzity se totiž nalézá zlatý důl božských chutí!
Už dávno neplatí, že se vrcholná gastronomie odehrává jen v Praze. Což dokládá mimo jiné fakt, že se ostravská restaurace Na Hradbách stala v roce 2008 podle časopisu Instinkt pátou nejlepší restaurací v Česku. Její majitel, šéfkuchař a someliér Michal Skalský se snaží poodhalit v černé Ostravě pestrost špičkové gastronomie. Do restaurace Na Hradbách láká gurmány na skvostné masíčko skotu, který se volně pase na beskydských stráních, ale také třeba na vynikající domácí šípkovou omáčku.
Dnešní voucher se vztahuje na konkrétní šestichodové menu pro dva, které představuje výjimečnou ukázku skutečně špičkové mezinárodní kuchyně.
Šestichodová degustační večeře se skládá z:
- Hovězí carpaccio s bazalkovým pestem a hoblinami parmazánu
- Karotkový krém s dýňovým olejem
- Tygří kreveta Gambas na avokádovém tartaru s cherry rajčaty
- Pečený mořský vlk s grilovanou zeleninou
- Grilovaný hřbet z jelena s glazírovanými kaštany a škvarkovým pyré
- Čokoládové souflée se zmrzlinou zdobené physalisem
K vytříbenému menu si můžete na doporučení zkušených sommeliérů dopřát kvalitní vína, která jistě podtrhnou chuť každému chodu. Na nápoje se však voucher nevztahuje. Vedle toho nabízí restaurant prvotřídní koňaky, kávu a kubánské doutníky.
Pokud vás bude po zážitkovém večeru plném vytříbených chutí lákat příprava vám servírovaných specialit, můžete se domluvit na soukromém gastrokurzu pod vedením předních českých šéfkuchařů, a to jak v restauraci, tak i u vás doma.