Gurmánská scéna v Karlíně se na zimu opět rozrůstá! Na oblíbeném dvorku pivovaru Dva kohouti přibyly dva gastro kontejnery Terminál Karlín. A první z nich láká na zahřátí, které v zimě prostě nemůže chybět. Dáte si tu svařák s voňavým pomerančem a švestkou nebo punč z jablečného džusu s vánočním kořením a panákem whisky Tullamore Dew.
„Projekt vznikl jako připomenutí, že dvůr kdysi býval součástí Karlínského přístavu spojujícího Prahu s Karlínem, proto jsme Terminál usadili v lodních kontejnerech.“ – zakladatel bistra Petr Janoušek
Tip: Chcete si užít zimní atmosféru ještě víc? Za vratnou zálohu 100 Kč vám tu nápoj připraví do designového plecháčku.
Stylový stánek nabízí kromě svařáku i další klasické zimní nápoje, a to i nealkoholické. Snadno si je navíc vylepšíte i něčím na zub: v nabídce nechybí teplý jablečný štrúdl s vanilkovou omáčkou a další sladké dobroty jako cheesecake a vánoční cukroví.
Dobré vědět: S nápojem můžete postát venku na dvorku u kontejnerů a třeba přitom (dá-li počasí) stavět sněhuláka. A když se budete chtít zahřát, bude po celou zimu součástí Terminálu také vyhřívaný apres-ski stan. Těšit se můžete i na živou hudbu.
Druhý kontejner je pod taktovkou asijského streetfoodu: plněných knedlíčků, bůčku, batátových hranolků, domácího kimči i pochoutek pro vegany a vegetariány. Zkrátka Karlín je pro milovníky gastro zážitků s přáteli jako dělaný!