Co si řekne pekař, když se mu něco nepovede? „Vypeču se na to!“
Chcete se stát skvělou pekařkou či pekařem, ale z návodů na internetu vám jde hlava kolem? Přihlaste se do skupinového kurzu pečení kváskového chleba, během kterého se naučíte upéct ten zvenčí nejkřupavější a uvnitř nejnadýchanější domácí chléb.
Co vás v rámci kurzu čeká? Dozvíte se, jak nakrmit kvásek a jak o něj pečovat. Připravíte si vlastní těsto z rozkvasu a necháte ho vykynout, stočíte si těsto do ošatky a upečete si vlastní bochník kváskového chleba v Remosce nebo v troubě. Navíc zjistíte, jaké pomůcky a ingredience se k pečení používají a proč, budete se moct ptát na to, co vás zajímá.
Domů si pak odnesete skleničku kvásku, těsto, které si můžete upéct doma, vlastnoručně upečený chléb a skripta s podrobným návodem na domácí pečení. Jako součást kurzu budete mít možnost nakoupit si vše potřebné k domácímu pečení, např. mouky, ošatky, koření aj. Na kurzu nabízí kompletní pekařský sortiment.
V nabídce najdete voucher pro jednu nebo dvě osoby, kurzu se mohou účastnit i děti – doporučený minimální věk je 7 let.
Co si vzít s sebou?
- Plátěnou tašku pro odnos hotového bochníku. V případě potřeby dostanete na místě papírovou tašku.
- Skleničku na kvásek.
- Menší misku na těsto, ze kterého si můžete doma upéct další bochník.
- Přezůvky, případně zástěru.