Pivo vařené ve spolupráci s lokálními minipivovary
Jedinečný chuťový zážitek nejen pro vegany
Restaurace oceněna pro výtečnou kvalitu a koncepci
Vyladěný tatarák z čistě rostlinných surovin? Existuje. A jeho delikátní chuť má přímo masový úspěch u všech strávníků.
Přijďte se sami přesvědčit do jedné z nejpopulárnějších českých vegetariánských restaurací, do brněnského Vegalité. Tatarák zde připravují především z obilovin, červené řepy a dokonale dochucený. Naservírují vám ho tradičně po česku s topinkami, nakládanou lokální zeleninou a lahodnými dresingy.
Na první pohled ani nepoznáte, že se nejedná o klasický tatarský biftek. Ovšem po ochutnání poznáte, že se jedná o skutečnou delikatesu.
A bude pivo? Ano! Součástí voucheru je i degustace třetinek místních kraftových piv, které Vegalité vaří ve spolupráci s lokálními minipivovary. Ochutnáte Jiřinu 10°, hybrid svrchně a spodně kvašeného piva, který Vegalité vytváří s pivovarem Duck and Dog, následovat bude Vegál lager 12°, světlý ležák, na kterém se podílí pivovar Kočovný Kozi. Třetím vzorkem bude Vegalité pšeničné 11°, pod kterým je spolu s Vegalité podepsán pivovar Theodor a také VEG*ALE, svrchně kvašený speciál.
Jak vznikl název Vegalité?
Slovo „égalité“ si restaurace vypůjčila z francouzštiny a v překladu znamená rovnost. Připojením písmene V pak akcentuje zaměření na veganskou a vegetariánskou kuchyni, která je nezřídka i bezlepková. Vegalité funguje od roku 2009 a byla několikrát oficiálně oceněna pro svou kvalitu a koncepci.