Místo krve mu v žilách proudí káva. Mlýnkem mele víc než pusou. A návštěvu kavárny vnímá jako slavnostní událost. Jó, vášnivý milovník kávy se prostě pozná!
Přijďte se zdokonalit v přípravě kávy na kurz od Rcaffe. K mání je workshop pro začínající baristy i nástavba pro trénink latte artu. Naučíte se rozpoznat dobrou kávu a zjistíte, jak ji extrahovat a servírovat. Když se rozhodnete pro druhou variantu, vyzkoušíte si také různé způsoby přípravy kávy, včetně techniky latte art. A pokud si přinesete vlastní kávovar, barista vám poradí s jeho nastavením i údržbou.
Tip: Sáhnete-li po kurzu jednodenním, vyberete si buďto baristický kurz, nebo kurz latte art. Co takhle hodit dilema za hlavu a zvolit informacemi nadupaný dvoudenní kurz zahrnující oba tyto workshopy?
Co se všechno naučíte?
Na to jsme se byli zeptat přímo na místě činu. Baristický kurz navštívila textařka Katka, která má ke kávě vřelý vztah: „Z přístupu školitele a hlavně z obrovského množství informací jsem byla nadšená. Na základním kurzu si vyslechnete nejprve teorii, než se na zhruba dvě hodiny dostanete k italským pákovým kávovarům.
Základní znalosti jsou nezbytné pro to, abyste pochopili principy přípravy a lépe si uvědomili, co od profesionálních italských mašin ve výsledku očekávat. Všechny informace využijete i v navazujícím kurzu Latte art. Navíc při povídání Robina Blaschkeho čas neskutečně letí a po skončení si uvědomíte, že byste si všechno poslechli klidně znova.“
Baristické kurzy se konají dle individuální dohody v sobotu a neděli, aby se jich mohli účastnit i mimopražští kávoví nadšenci.
Učit vás bude profesionální barista Robin Blaschke, který je zároveň jediným člověkem mimo území Itálie, jenž se pyšní titulem Italian Coffee Trainer od italské kávové akademie AICAF. Zaškoluje obsluhu v těch nejlepších podnicích v ČR a ve spolupráci s Rcafé nabízí v Praze baristické kurzy pro laiky i pro ty, kdo se chtějí kávě věnovat na profesionální úrovni.
Lajk od Kačky
Super zážitek pro všechny kávové nadšence. Zábavný výklad, praxe na italských strojích a skvělé kafe.