Pravá arménská specialita v tortile či pita chlebu
Za odnos s sebou nic nepřiplácíte
Na výběr tři omáčky: bylinková, česneková, chilli
Zatímco na Moravě pokynem „rožni“ myslí, abyste rozsvítili, v jiných končinách to znamená něco úplně jiného.
Kupříkladu v Arménii se za tím skrývá rozkaz napíchnout telecí maso na rožeň. Odtud z něj později odříznou tenké plátky, kterými naplní pita chléb či tortilu, přihodí ještě zeleninu a možná i sýr, zakápnou to bylinkovou nebo česnekovou či chilli omáčkou… a lahodný döner nebo dürüm kebab je na světě!
Kvůli téhle specialitě se přitom nemusíte trmácet až do Jerevanu. Stejně poctivě vám ho připraví i v občerstvení Armenian Kebab, které stojí přímo v centru Hradce Králové na Velkém náměstí.
Zahnat s ním hlad můžete takřka v kteroukoli denní dobu – ať už na oběd nebo po noční party. Otevírací doba se tu totiž drží až do nočních hodin. A to přitom ani nemusíte hlásit, že máte chuť. Žádná rezervace není třeba a za odnos s sebou po vás také nic chtít nebudou.