Lidé v Ostravě holdují umění. Zejména tomu kulinářskému.
Navštivte vyhlášenou restauraci Guest Restaurant Français v centru Ostravy, kde se v kuchyni mistrně ohání šéfkuchař Simon Guest. Ten má mimo jiné praxi z restaurace se 2 michelinskými hvězdami a vaření se v jeho podání mění v umění. Vám ho předvede rovnou na 6 chodech. Čeká vás výjimečný kulinářský zážitek, tak sem vezměte někoho blízkého a nechte si chutnat.
Simon Guest začal svou cestu ve 14 letech jako pomocný řezník, chlapec jen na mytí nádobí a občasnou pomoc s přípravou masa.
V 16 letech začal chodit na Birmigham College of Food ve svém rodném městě a brzy mu byla nabídnuta práce v Le Petit Blanc, kde se velmi rychle vypracoval do vyšší pozice. Majitel Raymon Blanc ho poslal do Francie, kde pracoval po dobu 2 let po celé zemi – od domácí kuchyně až po restaurace se dvěma michelinskými hvězdami.
Poté se vrátil do Anglie, kde se chopil příležitosti pracovat ve velké společnosti a naučit se vést tým a trénovat nové kuchaře. Brzy se stal hlavním company trainer pro celou společnost a cestoval po celé Anglii, aby vyučil začínající kuchaře v této společnosti. O pár let později se rozhodl hledat místo, kde by mohl plně využít svou vášeň pro vaření. Tím místem byla Ostrava.
Vaši gurmánskou cestu do nebe odstartuje amuse bouche a pošírované vejce s pěnou z bílého lanýže. Poté už si na stole a hlavně v břiše udělejte dostatek místa, nese se královský hovězí wellington se zelenými fazolkami a domácími Pont Neuf hranolky.
Až vám po téhle parádě trochu slehne, zakousnete se do domácího chleba s marmeládou z červené cibulky a zapečeným raclette a na závěr nemůže chybět sladká tečka. O tu se postará jablečný tarte tatin s domácí vanilkovou zmrzlinou. A na cestu vás ještě vyprovodí petit four.
Tuto exkluzivní hostinu si vychutnáte v restauraci s krásným prostředím a příjemnou atmosférou, kterou najdete v centru Ostravy na Smetanově náměstí, jen pár kroků od zastávky Výstaviště.