Proto si pro vás společnost Klobáskárna připravila dárkovou
sadu těch nejlepších francouzských uzenářských výrobků.
Klobásky pocházejí z kraje Auvergne (Francouzského
středohoří – Le Massif Central), kterému se díky rozlehlým chráněným
přírodním oblastem přezdívá také „zelený kraj“. Klobásky jsou ze 70–98 % vyráběny z vepřového masa. Jednotlivé
příchutě jsou tvořeny přídavkem dalších vybraných druhů masa a prvotřídních surovin.
Klobáskárna importuje široký sortiment tradičních suchých klobás, ale
v produktové nabídce najdete i klobásy s různými příchutěmi jako
např. s ořechy, sýry, masovými směsmi nebo třeba s ovocem. Radost a chuť spojená s konzumací prostých produktů vedla i k dovozu některých
dalších specialit jako vepřové panenky, baskického choriza, bayonnské
šunky, francouzského pršutu, terin, foie gras apod.
Nabízenou škálu výrobků obohacují klobásy s kachním, srnčím,
kančím, ale i klokaním masem a mnohé další. Kromě toho v nabídce
nejdete i klobásky s příměsí ovoce jako např. s fíky, s jedlými
kaštany či klobásky se sýrem (např. s modrou plísní Bleu d’Auvergne)
nebo kozím sýrem a dále také velice oblíbené klobásky s ořechy.
Tradiční klobásky tvoří jádro sortimentu distribuovaného v České
republice již od roku 2008.
A že si pochutnáte, o tom není pochyb – při výrobě se vychází z tradiční francouzské lidové gastronomie a je
kladen důraz na domácký charakter výroby. V každé etapě výrobního procesu se klobásky rodí
podle receptury vycházející z prastarého umu a dlouhé doby
zrání. Vy si vychutnáte kachní klobásu, kančí variantu a verzi
s lískovými ořechy. Už se vám sbíhají sliny?
Dušení (etapa, během které ztrácí klobása nadbytečnou vodu a získává důležitou mikrobiální flóru)
Sušení, zušlechtění, dozrávání – doba sušení je přísně
dodržována po dobu několika týdnů (v průměru se jedná o 4–6
týdnů)
Dobré vědět: Uchovávání klobás není obtížné.
Pokud máte rádi klobásy suché, uložte je v kuchyni tak, aby měly
přístup ke vzduchu a byly chráněny před přímým slunečním svitem a teplotami vyššími než 28 °C. Jestli dáváte přednost měkčím
klobásám, zabalte je do utěrky a uložte do nižších polic v lednici.
Klobásy takto vydrží až 2 měsíce. Plíseň na klobásách je zdravotně
nezávadná, jedná se o ušlechtilou plíseň, která zároveň dodává
francouzským klobáskám jejich typickou chuť.
Masný výrobek tepelně neopracovaný, fermentovaný.
Složení: vepřové maso, vepřový tuk, kachní maso, sůl,
laktóza, sacharóza, dextróza, koření. Konzervant: ferment, ledek. 130 g
vepřového masa a 20 g kachního masa použito na 100 g hotového výrobku.
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepek.
Průměrná výživová hodnota na 100 g: Energie: 1579 (380 Kcal) – lipidy: 29,1 g z toho nasycené: 10,3 g – sacharidy:
1,2 g z toho cukry: 1,7 g – proteiny: 28,4 g – sůl: 4,9g
Masný výrobek tepelně neopracovaný, fermentovaný.
Složení: vepřové maso, vepřový tuk, kančí maso, sůl,
laktóza, sacharóza, dextróza, koření. Konzervant: ferment, ledek. 130 g
vepřového masa a 20 g kančího masa použito na 100 g hotového výrobku.
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepek.
Průměrná výživová hodnota na 100 g: Energie: 1553 (374Kcal) – lipidy: 27,7 g z toho nasycené: 9,9 g – sacharidy: 2,2 g
z toho cukry: 2 g – proteiny: 28,9 g – sůl: 4,9 g
Masný výrobek tepelně neopracovaný, fermentovaný.
Složení: vepřové maso a vepřový tuk, sůl, laktóza,
sacharóza, dextróza, koření, lískové ořechy. Konzervant: ferment, ledek.
150 g vepřového masa a 2 g lískových ořechů použito na 100 g hotového
výrobku. Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepek.
Průměrná výživová hodnota na 100 g: Energie: 1635 (394 Kcal) – lipidy: 31,6 g z toho nasycené: 10,6 g – sacharidy:
3,1 g z toho cukry: 2,3 g – proteiny: 24 g – sůl: 4 g